Онлайн кредит веднага?

Нашето забързано ежедневие е изпълнено с какви ли не приключения. Понякога преживяванията не са приятни и ни е необходим спешен кредит веднага. Хубавото е, че живеем в технологичен свят и в момента съществува по-богат избор от всякога за всеки един наш проблем. Има огромен брой финансови институции в България, част от които предлагат на клиентите си спешен кредит веднага.

Вземи онлайн кредит днес

В тази статия ще обясним как да вземеш онлайн кредит веднага и за какво трябва да внимаваш.

Кой има нужда от онлайн кредит веднага

За кого е подходящ онлайн кредит веднага.

Онлайн кредит веднага може да бъде с особено значение за хора, които имат спешна нужда от допълнителни средства. Предполагаме, че едва ли ти се случва толкова често да имаш супер спешна нужда от кредит, но ето няколко ситуации, в които спешен кредит веднага би бил подходящ.

  1. Имаш непредвидени разходи: Понякога в живота ни изникват неотложни разходи, за които трябва да се погрижим на момента. Например, ти или твой близък имате неочаквани медицински разходи, спрели са ти тока, защото си забравил да го платиш, а ти трябва, за да свършиш работата си или пък колата ти се е развалила. Аз самата се сещам за една история, когато ми беше нужен онлайн кредит веднага.

Беше събота и нямах никакви пари в брой в себе си, а ми трябваха, за да отида на рожден ден. Отидох до банкомата и той ми глътна картата, защото на него имаше скимиращо устройство. Така, за да ме предпази банката от измама, в същност ме забърка в страшна каша и останах без абсолютно никакви пари за уикенда. Тогава се сетих, че мога да изтегля онлайн кредит веднага и това спаси ситуацията.

  1. Имаш нередовни доходи: Може би си от хората, на които работодателя им плаща, когато се сети. Или пък работиш свободна професия и доходите ти са нерегулярни. И в двата случая, добро решение може да бъде използването на онлайн кредит веднага, когато ти потрябват малко пари.
  2. Имаш лошо ЦКР: Много хора имат проблеми с кредитната си история. Изтеглили са куп кредити, които сега не могат да си позволят да обслужват и това е довело до влошаване на тяхната кредитна история. От друга страна, не могат и да теглят нови кредити, заради лошото си ЦКР и така, когато им трябват средства, няма към кого да се обърнат. Ако и ти попадаш в тази група, то тогава спешен кредит веднага може да е добро решение за твоето временно финансово затруднение.

Това са само част от ситуациите, в които тегленето на онлайн кредит на момента е подходящо решение. Все пак, не забравяй, че вземането на кредити е отговорно решение. Дори и да ти е нужен спешен кредит още днес, вземи пари на заем само, ако си сигурен, че ще ги върнеш.

Как онлайн кредит веднага може да ти помогне

За кого е подходящ онлайн кредит веднага.

Има голям брой житейски ситуации, в които може да ти потрябва кредит много спешно. За щастие, спешни кредити се предлагат от голям брой финансови институции. Това иновативно финансово решение има няколко предимства, които заслужават да им се отдели внимание. Ето няколко начина, по които този вид кредит може да ти помогне:

Спешен кредит веднага ти спестява време

Несъмнено едно от основните предимства на интернет кредитите е скоростта, с която получаваш парите. В повечето случаи процесът по кандидатстване и одобрение е изключително бърз, а парите получаваш още в същият ден. Това значително се различава от услугата, която предлагат банките, когато кандидатстването за кредит може да отнеме няколко дни.

Онлайн кредит веднага ти дава по-голяма гъвкавост

Технологиите изиграха ключова роля за иновациите при финансовите продукти. Кредитните компании, които предлагат онлайн кредит веднага, ти предоставят изключително удобство и гъвкавост. Ако компютър или мобилно устройство и достъп до интернет, може да кандидатстваш за спешен заем от всяка точка на страната и да бъдеш одобрен почти на момента. А парите си ще получиш по електронен път, без да е нужно да ходиш до офис.

Плащаш разходите незабавно

Стресът в ежедневието ни не е за подценяване. В същност той често е свързван с редица заболявания. Ето защо, финансовите решения под формата на спешни онлайн заеми премахват финансовият стрес. Ако се възползваш от спешен кредит, може да платиш неотложните разходи на момента. Няма нужда да чакаш следващият месец, за да дойде заплатата. А най-хубавото е, че дори и да имаш запор на заплатата, може да се възползваш от спешен кредит.

Онлайн кредит веднага – полезни препоръки

Как да се възползваш от онлайн кредит веднага безопасно?

Ако ти трябва много спешен кредит веднага и твърдо си решил да изтеглиш бърз онлайн кредит, то тогава прочети нашите ценни насоки.

Избери регулирана кредитна компания

На първо място проучи внимателно кредитната компания, на която си се спрял. Вземането на бърз кредит е отговорно решение и доза предпазливост никога не е излишна. Най-важното нещо, което трябва да провериш е, дали избраната финансова институция е регистрирана като кредитор към Българска Народна Банка. Съгласно Закона за кредитните институции всяка фирма, която отпуска заеми, трябва да бъде вписана в регистъра по чл. 3а от ЗКИ. Това означава първо, че компанията спазва всички законови и изисквания и второ, че има надзорен орган, който да я проверява.

Никога не вземай онлайн кредит веднага от фирми, които не са регистрирани в БНБ.

Проучи какво казват клиентите

Не вярвай само на това, което виждат в лъскавите брошури и на хубавият фирмен сайт. Финансовите институции често изглеждат внушително, но опаковката не бива да те подлъгва. Проучи обстойно какво пишат клиентите за кредитора. Влез в социалните мрежи и виж профила на кредитора, потърси за отрицателни коментари под постовете. Търси по името на кредитора и виж какво ще намериш. Влез в Гугъл и се опитай да намериш всякаква информация за компанията.

Тези усилия ще ти дадат важна информация за това, как се отнася компанията със своите клиенти. Предлага ли добро обслужване, използва ли съмнителни тактики и така нататък. Ако видиш нещо подозрително, огледай се и за други фирми на пазара за кредити. Има много, които предлагат спешен кредит онлайн.

Провери дали обещаното „веднага“ е истина

Онлайн кредит веднага - винаги ли значи бързо?

Много кредитори обещават онлайн кредит веднага, но дали това наистина е така. Кредитните компании таргетират хора, които имат нужда от спешен кредит веднага, т.е. те са във финансово положение, в което имат спешна нужда от пари. Когато клиентите кандидатстват за такъв кредитен продукт, те са с очакване, че, ако са одобрени за кредит, ще получат парите още в същият ден. Това обаче невинаги е така. Ако кандидатстваш за онлайн кредит и парите са ти необходими на момента, трябва да проучиш условията на кредитора.

Има компании за спешни онлайн кредити, които не работят в събота и неделя. Така, ако кандидатстваш за кредит, заявката ти ще бъде разгледана едва в понеделник.

Друг възможен проблем е, ако кандидатстваш за онлайн кредит веднага и избереш получаване на парите по банков път. Банките обработват преводите само през работни дни, което означава, че няма да получиш парите си в същият ден. 

Трети вариант е, финансовата институция да предлага кандидатстване за онлайн кредит веднага, но да има предвид, че само одобрението е моментално. Т.е. фирмата поема ангажимент да разгледа заявката ти за кредит веднага, но не и да изплати парите толкова бързо, ако си одобрен.

Това обезсмисля използването на онлайн кредит веднага и за теб ще бъде по-добре да изчакаш няколко дни, за да вземеш кредит при по-изгодни условия.

За какво да внимаваш, ако кандидатстваш за спешен кредит веднага

Възможни спънки при теглене на спешни кредити.

По принцип не те съветваме да теглиш онлайн кредит веднага, защото това е скъпо финансово решение. Има много по-изгодни алтернативи. Но, ако си решил на всяка цена да изтеглиш спешен кредит онлайн, то тогава вземи предвид някои от изброените рискове.

Високи лихви и такси

Като цяло фирмите за бързи кредити, които предлагат онлайн кредит веднага, работят на значително по-високи лихвени проценти от банките. Годишния процент на разходите (ГПР) на такъв тип кредити може да достигне до цели 50%! Това е почти десет пъти по-високо от лихвите по потребителските кредити. Естествено, тези лихвени проценти са свързани с по-високият риск на клиентите, но считаме, че трябва да го знаеш.

Също така компаниите, които предоставят бързи заеми, са известни с лошите условия, които предоставят по кредитите си, както и скритите такси. Не всички го правят, разбира се, но преди да избереш кредитор прочети внимателно условията за скрити такси, както и кога се начисляват.

Изискване за поръчител

Кредитните компании, които предлагат онлайн кредит веднага, са ориентирани към по-рисковата част от населението. Възможно е, ако нямаш регулярен доход, да ти поискат поръчител по кредита. Това не е голяма пречка, но ще усложни процедурата по кандидатстване за спешен заем. Ако можеш, поискай предварително одобрение от няколко места едновременно, за да избереш най-изгодният за теб вариант.

Начисляване на лихви при просрочване

Трябва много да внимаваш за това! Без значение дали си взел кредит от банка или небанкова финансова институция, ако не плащаш вноските по кредита си редовно, ще ти бъде начислена лихва за просрочените дни. Това може да оскъпи кредита ти значително, така че внимателно планирай приходите и разходите си.

Планирай внимателно

Преди да изтеглиш онлайн кредит веднага, бъди напълно сигурен, че може да си позволиш да плащаш месечните вноски по кредита. Ако просрочиш кредита си, освен, че ще ти бъде начислена лихва за просрочие, може да има и много по-сериозни последици за теб.

Ако не правиш плащане по кредита си за много дълъг период от време, например една година, кредитора ти може да реши да продаде вземането като направи цесия към колекторска фирма. В друг случай кредитора ти може да реши да заведе дело срещу теб и парите да бъдат възстановени по съдебен ред.

И в двата случая това може значително да завиши сумата, която трябва да платиш, защото ще ти бъдат начислени допълнителни разходи за адвокатски хонорар, разноски по делото и други. Затова, винаги тегли кредити разумно и само, ако имаш финансовата възможност да ги изплатиш.

Как да кандидатстваш за онлайн кредит веднага

Стъпки за кандидатстване за спешен кредит.

Ако след всичко прочетено си убеден, че ти е нужен много спешен кредит веднага, то тогава трябва да знаеш, че може да кандидатстваш бързо и лесно изцяло онлайн. Целият процес а супер лесен и в повечето случаи отнема само няколко минути. Най-често се състои в следните четири стъпки.

  1. Избери кредитор: Избери кредитор, от който да изтеглиш спешен кредит веднага, като спазваш правилата в тази статия. След което, отиди на неговата интернет страница.
  2. Попълни формата: Попълни формата за кандидатстване за кредит. В повечето случаи тя е първото нещо, което виждаш на сайта и ще бъде много кратка. Приготви си личната карта, защото ще трябва да попълниш данните от нея.
  3. Приеми договора: Преди да си одобрен за кредит и да получиш сумата, кредитора ще ти предостави пълната договорна документация. Прегледай всичко много внимателно! Документите често са много на брой, така че си отдели достатъчно време. Не подписвай нищо, което не си прочел.
  4. Получи парите: Когато те одобрят за кредит, ще получиш парите си по електронен път чрез избраният от теб метод на плащане. Най-често кредиторите предлагат изплащане на парите по банков път или на каса на ИзиПей.

Заключение

Спешните кредити, които обещават одобрение веднага, са подходящи предимно за хора в затруднено финансово положение. Например хора, които имат запор на заплатата от някой кредитор и им е необходим спешен кредит със запор, или такива, които изненадващи разходи и им трябва много спешен кредит.

Чести въпроси

Какви са условията за спешен кредит веднага?

Най-честите условия при кандидатстване за спешен кредит са:

– Навършени 18 години.

– Валидна лична карта.

– Българско гражданство.

Виж пълен списък на условията за кандидатстване за кредит.

Как ще получа парите, ако съм одобрен за кредит?

Съвременните финансови институции предлагат бързи кредитни решения. Когато кандидатстваш за онлайн кредит веднага, всички фирми предлагат изплащане на парите по банков път или на каса на ИзиПей. Може да избереш желаният от теб начин, когато попълваш формата за кандидатстване. Ако парите ти трябват спешно, нашата препоръка е да избереш каса на ИзиПей, защото може да получиш парите 7 дни в седмицата.

Мога ли да рефинансирам онлайн кредит веднага?

Трябвал ти е много спешен кредит и си изтеглил пари от фирма за бързи кредити. Но сега ти трябват още допълнителни средства. В повечето случаи, ако текущият ти кредит е в статус редовен – без просрочени вноски – кредитора ще ти рефинансира кредита и ще ти отпусне допълнителни средства.

Трябва да знаеш, че когато кандидатстваш за рефинансиране на спешен кредит, кредитната компания ще направи нова оценка на твоята кредитоспособност. Ако състоянието ти се е влошило, е възможно да ти откажат нов заем.

Вашият коментар