Фирми за бързи кредити онлайн

до 5 000 лева 
безлихвен първи кредит

до 5 000 лева 
безлихвен първи кредит

до 5 000 лева 
безлихвен първи кредит

Условие: Представените фирми за бързи кредити онлайн са подбрани на база на разработената вътрешна методология. Научи повече за нашата методология за оценка на фирми за бързи кредити.

Защо да се интересуваш от бързи кредити

В наши дни, светът се движи все по-бързо, и същото важи и за финансите. Имаш нужда от пари за неочаквани разходи? Или искаш да финансираш бързо нещо, което е от значение за теб? Тогава може бързите кредити са подходящи за теб.

Бързите кредити предлагат решение, когато имаш нужда от средства на момента, които може да получиш по удобен начин. Но с толкова много фирми, предлагащи бързи кредити онлайн, как можеш да си сигурен, че избираш най-добрата?

Бързи кредити онлайн – какво означава

Какво представляват бързите кредити.

Бързите кредити са финансов продукт, който е създаден, за да осигури моментален достъп до средства за хора, които се нуждаят от пари веднага. Това е точно обратно на банковите кредити, за които често се налага да чакаш няколко дни, за да бъдеш одобрен.

Бързите кредити онлайн обикновено се използват за покриване на неочаквани или спешни разходи. Например, ремонт на повреден домакински уред, автомобил, неочаквано високи битови сметки и други. Те са удобен финансов инструмент, когато ти трябват пари днес и нямаш време да чакаш дългите процедури за одобрение на банките.

Този тип заеми са важен източник на финансиране на много хора, които изобщо нямат достъп до банково финансиране, защото не отговарят на минималните критерии на банките.

Бързи кредити – отличителни характеристики

Разлики между бързите кредити и потребителски заем.

Съществуват съществени разлики между бързите кредити и останалите кредитни продукти, които са достъпни за потребителя. Най-близкият кредитен продукт от традиционните финансови услуги, който се доближава до бързите кредити, е потребителският кредит.

 • Скорост на одобрение и изплащане: Бързите кредити са известни с бързината на одобрение и получаване на сумата. Можеш да кандидатстваш и да получиш парите в рамките на същия ден. При повечето компании дори в рамките на минути, след като кандидатстваш. От друга страна, потребителските банкови кредити обикновено изискват по-дълъг процес на одобрение и може да отнеме няколко дни, преди парите да бъдат налични в твоята сметка.
 • Изисквания към кандидатите: Бързите кредити имат по-занижени изисквания към кандидатите. Някои компании предлагат бързи кредити и на хора с лоша кредитна история. Банките изискват добра кредитна история, без просрочия по текущи и минали кредити, и стабилен доход, преди да одобрят потребителски кредит.
 • Сума на заема: Бързите кредити са за по-малки суми (най-често под 5000 лева) и са предназначени за кратки периоди – от няколко дни до няколко месеца. От друга страна, с потребителските банкови кредити можеш да заемеш значително по-големи суми, които могат да се използват за по-големи покупки, като например автомобил или ремонт на дома. Потребителските кредити са също така подходящи за обединяване на бързи кредити.
 • Период на кредита: Бързите кредити са подходящи за по-кратък период от време, поради високите си лихви и такси – от няколко дни до няколко месеца. Плащанията по потребителските кредити са разсрочени за дълъг период от време, като повечето банки в България вече предлагат срок до 10 години.
 • Лихви и такси: Поради риска и бързината на одобрение, бързите кредити имат значително по-високи лихви и такси в сравнение с потребителските банкови кредити. Банките обикновено предлагат по-ниски лихви, но имат по-строги критерии за одобрение. Високите такси правят бързите кредити онлайн неизгодни за големи покупки.
 • Улеснена процедура: При бързите кредити онлайн всички документи получаваш на електронната си поща. Документите често се подписват просто с натискането на един бутон или въвеждането на СМС код за потвърждение. Това спестява много време и усилия на кредитополучателя. От друга страна, дори и да вземеш банков потребителски кредит по интернет, ще трябва да разпишеш документите чрез електронен подпис – например Евротръст. Електронното подписване на документи в България все още не е широко разпространено и това прави услугата по-сложна.

Какви са приликите между бързите кредити онлайн и потребителския кредит:

 • Без обезпечение: И двата вида кредити не изискват обезпечение. Много често може да вземеш кредит само срещу лична карта. Въпреки това, при потребителския кредит за по-големи суми е възможно банката да поиска да предоставиш поръчител по кредита.
 • Можеш да вземеш онлайн: До скоро единствените кредити, които можеше да получиш онлайн, бяха бързите кредити и кредитите за закупуване на стока на изплащане. Но, банките в България напреднаха значително в последните години и вече почти няма банка, която да не предоставя потребителски кредит онлайн.

Бързи кредити – за кого са подходящи

За кого е подходящ бърз кредит.

Бързите кредити са финансов инструмент, който може да бъде изключително полезен в много ситуации и за различни хора. Те осигуряват удобен и бърз начин за получаване на пари, когато са ти най-нужни. За кого са подходящи:

 • Хора с неочаквани разходи: Независимо дали се сблъскваш със скъпа авария на автомобила, спукала ти се е тръба в апартамента, или друга спешна ситуация, бързите кредити могат да бъдат добро решение.
 • Хора, които имат нужда от временна финансова помощ: Понякога краят на месеца изглежда твърде далеч, особено ако си изразходвал заплатата си по-рано от очакваното. Бързите кредити могат да бъдат бързо решение, което ти помага да се справиш до следващата заплата.
 • Хора с нестабилни доходи: Ако твоят доход варира от месец на месец – например, ако работиш на свободна практика или си самозает професионалист – бързите кредити могат да ти помогнат да запълниш финансовите дупки. Банките в България имат консервативен подход в кредитирането и не отпускат кредити на хора, които нямат поне 6 месеца стаж на настоящата си работа. Ако току-що си започнал работа някъде, и ти потрябват пари, бързите кредити са добро решение.
 • Хора с лоша кредитна история: Ако имаш лоша кредитна история, бързите кредити могат да са вариант за теб. Много компании за бързи кредити не изискват да си бил перфектен платец в миналото и ще ти отпуснат бърз кредит дори с лошо ЦКР.

Важно е да отбележим, че бързите кредити трябва да бъдат използвани отговорно. Въпреки че предлагат бързо решение, когато се нуждаеш от пари, винаги е добре да се помисли за дългосрочните последствия и да се има в предвид способността за връщане на кредита.

Бързи кредити онлайн – как да направиш правилен избор

Съвети за правилен избор на бърз кредит онлайн.

В наши дни има изобилие от фирми, които предлагат бързи кредити с най-различни условия. Подхождай изключително внимателно, когато правиш избор какъв бърз кредит онлайн да изтеглиш. Ето няколко полезни съвета, които ще ти помогнат да направиш информиран и разумен избор:

 • Сравни офертите: Разгледай различните финансови институции, които предлагат бързи кредити, и сравни условията, които предлагат. Това включва лихвите, срока на връщане, както и всички допълнителни такси, които може да начисляват.
 • Провери дали компанията е регистрирана: Увери се, че компанията, която предлага бързи кредити онлайн, е легитимна и регистрирана съгласно законите на България. Това ще ти помогне да избегнеш недобросъвестни практики и финансови измами. Може да намериш списък с регистрираните небанкови финансови институции на страницата на Българска Народна Банка.
 • Чети внимателно договора: Преди да подпишеш договора за бърз кредит, внимателно се запознай с общите условия по договора. Всяка финансова институция е длъжна да ти представи Стандартен Европейски Формуляр, общи условия, договор за кредит и погасителен план. Ако има нещо, което не разбираш или ти е неясно, не се колебай да попиташ компанията. Понякога фирмите за бързи кредити подхождат недобросъвестно и прикриват информация за допълнителни такси и лихви.
 • Планирай погасяването на кредита: Преди да вземеш бърз кредит, направи план как ще върнеш парите. Увери се, че си в състояние да се справиш с месечните вноски в рамките на уговорения срок, без да се подлагаш на ненужен финансов стрес. Ако не можеш да върнеш кредита, по-добре не вземай бързи кредити. Поискай пари от приятел или роднина.
 • Помисли два пъти: Прибягването към бързи кредити трябва да бъде само в краен случай. Винаги се замисляй дали наистина имаш нужда от кредита и дали не можеш да отложиш разхода, докато спестиш необходимата сума.

Следвайки тези основни принципи, ще си в състояние да направиш информиран и отговорен избор при избора на бърз кредит. Не забравяй, че финансовата дисциплина е ключова за поддържане на добра финансова стабилност.

Предупреждение за потенциални рискове

Потенциалните рискове при бързите кредити.

Въпреки удобството и бързината, които предлагат бързите кредити, трябва да знаеш, че има рискове, които не трябва да подценяваш.

 • Високи лихви: Един от най-големите рискове при бързите кредити са високите лихви. Те често имат по-високи лихви в сравнение с други видове кредити, като потребителски или ипотечни заеми. Ако не си в състояние да върнеш кредита във време, лихвите могат да се натрупат бързо и да доведат до сериозни финансови проблеми. Например, потребителските кредити в България са с годишен процент на разходите (ГПР) в размер на 7-10%, докато при фирмите за бързи кредити ГПР е в размер на 40-50%.
 • Риск от дългова спирала: Бързите кредити са лесни за вземане, което може да доведе до изкушението да заемаш повече от колкото реално можеш да си позволиш да върнеш. Това може да доведе до спирала от дългове, която е трудна за контрол. Вземай бързи кредити само в краен случай.
 • Скрити такси: Някои фирми за бързи кредити могат да включат скрити такси и разходи в договорите, които може да увеличат общата сума, която трябва да върнеш. Много компании за бързи кредити начисляват допълнителни такси по кредита. Тези такси имат различна форма: предоставяне на гаранция от друга компания, за непредоставяне на гарант по кредита, такса за бързо разглеждане и други. Ако вземаш бързи кредити, задължително се запознай с окончателния размер на вноската! Винаги прочети внимателно условията преди да се съгласиш с кредит.
 • Въздействие върху кредитната ти история: Неспазването на сроковете за връщане на бърз кредит може да навреди на твоята кредитна история. Това може да затрудни получаването на кредит в бъдеще.

Винаги се консултирай с финансов съветник или професионалист преди да вземеш решение за вземане на бърз кредит. Не забравяй, че най-добрата финансова стратегия е тази, която съответства на твоите възможности и нужди, и те пази от ненужни рискове.

Какво става, ако просроча бърз кредит

Какви са последиците, ако просрочиш бърз кредит.

Ако си взел един или повече бързи кредити, които нямаш възможност да платиш, това може да има сериозни финансови последствия за теб.

 • Начисляване на допълнителни лихви и такси: Първото и най-очевидно последствие от просрочването на бърз кредит е, че ще бъдат начислени допълнителни лихви и такси. Това може да увеличи значително общата сума, която трябва да върнеш.
 • Влошаване на твоето ЦКР: Просрочването на кредит може да навреди на твоята кредитна история. Всяка регистрирана финансова институция и банка докладва информация за това колко редовно плащаш кредита си в Централен кредитен регистър. Регистъра се управлява и поддържа от БНБ. Когато не плащаш на време твоите кредити, информацията за това се вижда в ЦКР от всички финансови институции. Това може съществено да ограничи достъпа ти до кредитни продукти в бъдеще.
 • Купуване на дълга от външна фирма: Ако не успееш да върнеш кредита в срок, кредиторът може да продаде твоя дълг на фирма за събиране на дългове. Това може да включва допълнителни такси и ще бъде отразено в ЦКР.
 • Правни последствия: Ако не погасиш кредита си в срок, кредитора може да започне правни действия за възстановяване на дълга. Това включва съдебно производство, което ще доведе до допълни разходи за теб под формата на адвокатски хонорар и разходи за дело.

Затова е от изключителна важност да планираш внимателно връщането на бързия кредит. Увери се, че ще можеш да изпълниш своите задължения в срок. Ако се намираш в затруднено положение и не можеш да върнеш кредита, незабавно се свържи с кредитната компания. Обсъдете възможностите за преструктуриране на дълга или отлагане на плащаният

В случай, че се намираш в затруднено положение и не можеш да върнеш кредита, незабавно се свържи с кредитора си, за да обсъдите възможните опции за преструктуриране на дълга или отлагане на плащанията.

Предимства и недостатъци на бързите кредити

Предимства и недостатъци на бързите кредити.

Бързите кредити онлайн имат своите предимства и недостатъци. Вземи ги под внимание, преди да решиш какъв кредит да изтеглиш.

Предимства:

 • Бърз процес: Едно от най-големите предимства на бързите кредити е, че те са буквално бързи. Можеш да получиш парите в рамките на няколко часа или дори минути след като бъдеш одобрен.
 • Лесен достъп: Бързите кредити обикновено имат по-малко изисквания в сравнение с традиционните банкови заеми. Те могат да бъдат изключително полезни за хората с лоша кредитна история, които не могат да получат кредит от банка.
 • Удобство: Можеш да кандидатстваш за бърз кредит онлайн или по телефона, без да трябва да посещаваш офис.

 Недостатъци:

 • Високи лихви: Бързите кредити обикновено имат по-високи лихви в сравнение с традиционните банкови кредити. Ако не успееш да върнеш кредита в срок, лихвите може да се натрупат бързо, което може да доведе до финансови трудности.
 • Кратък период за връщане: Сроковете за връщане на бързите кредити обикновено са по-кратки. Това може да бъде предизвикателство, ако не си в състояние да върнеш парите в уговорения срок.
 • Лоши практики за събиране: Някои компании за бързи кредити станаха популярни в новините с порочните си практики за събиране на просрочени кредити. (източник)

Научи още

Повече за нас – посети страницата За нас, за да разбереш кои сме ние и как работим.

Често задавани въпроси – изготвили сме полезен наръчник с информация за често задавани въпроси от потребители, които теглят бързи кредити.

Условия за кандидатстване – прочети кои са най-честите условия, които имат фирмите за бързи кредити.