Бързи кредити със 100% одобрение

Ако имаш спешна нужда от средства, бързите кредити със 100% одобрение са добро решение за теб. Този вид кредитни продукти ти премахват стреса от очакването дали ще бъдеш одобрен за кредит. Кредиторите, които предлагат бързи кредити със 100% одобрение, обещават да ти предоставят нужните средства без значение от твоят риск или кредитоспособност. Но дали това е така?

Вземи пари сега

На първо място трябва много да внимаваш, когато някой ти предлага кредит със 100% одобрение. В интернет е пълно с обяви и предложения от мними кредитори, които предлагат бързи кредити със 100% одобрение. С нашият опит можем да кажем, че подобна гаранция е невъзможна.

Защо не може да има бърз кредит със 100% одобрение?

Всяка финансова институция прави анализ на кредитоспособността на хората, които кандидатстват за кредит. В това число влизат и фирмите, които предлагат бързи кредити. Този анализ се базира на дохода на клиента, неговата кредитна история, семейно положение и други. Целта на анализа е да се установи до каква степен е вероятно кредитополучателя да изплати обратно на кредитора отпуснатите му средства.

Кредиторите оценяват кредитоспособността на клиентите си, защото при всеки кредит, който те отпуснат, има риск да не бъде върнат обратно от клиента. Това е очаквано, защото хората са изправени пред различни житейски ситуации и в един или друг етап от живота си изпитват финансови затруднения. Ето защо банките, както и небанковите финансови институции, правят оценка на риска на всеки клиент, за да увеличат шансовете си да получат парите си обратно.

Съмнителна обява за кредит със 100% одобрение.

Ако някой рекламира, че предлага бързи кредити със 100% одобрение, то това е малко вероятно да е нещо повече от маркетингов трик. Ако пък е истина, е възможно да крие големи уловки под формата на скрити такси, високи лихви или неравноправни условия.

Звучи ли ти логично да отпуснеш заем от 10 000 лв на човек без доход или с ужасна кредитна история? Предполагаме, че не.

Бързи кредити със 100% одобрение – полезни насоки

Какво трябва да знаеш, ако кандидатстваш за бърз кредит със 100% одобрение.

Ако все пак си във финансово затруднение и кредитите с обещание за 100%-во одобрение са последната ти надежда, напълно те разбираме. Може да кандидатстваш за такъв кредит, но го направи отговорно и подходи с изключително внимание. Нашият съвет е да се обърнеш задължително към финансов съветник, който ще ти помогне да се ориентираш сред множеството предложения.

По-долу сме изброили някои ценни съвети от нашата практика. Едно от най-важните неща, които трябва да знаеш е, че когато видиш предложение за бърз кредит със 100% одобрение, винаги имай едно на ум.

Избери регистрирана небанкова финансова институция

Дейността по отпускане на кредити в България е регулирана. Кредити имат право да предлагат само банките и небанковите финансови институции, които са вписани в регистъра по чл. 3а от Закона за кредитните институции. Фирмите, които са вписани в регистъра, са под надзора на Българска Народна Банка. Това е регулаторният орган, който следи дали кредитната компания спазва всички изисквания и законови разпоредби. Ако попаднеш на обява за бързи кредити със 100% одобрение от компания, която не е регистрирана в БНБ, бягай надалеч.

Проучи репутацията на кредитора

Съществуват много на брой сайтове за сравнение, като CreditRadar.bg. Посети няколко от тях и потърси информация за кредитора, който си избрал.  Прочети какво казват експертите в ревюто, което са направили. Също така потърси коментари от потребители, ако има такива. Обърни особено внимание на отрицателни изказвания и преживяванията, които са имали други клиенти.

След това може да се насочиш към социалните медии. Туитър не се използва толкова много в България, но най-често големите кредитни компании имат задължително Фейсбук страница. Потърси страницата на избраната кредитна компания и прочети отзивите от клиенти. Обърни особени внимание на отрицателни коментари, ако има такива. Сравни средната оценка на компанията, която потребителите са оставили, спрямо средните оценки на други компании от бранша.

Това проучване ще ти даде ценна информация за онлайн репутацията на кредитора, както и до каква степен нейните клиенти са удовлетворени от обслужването. Ако видиш неща, които ти се струват подозрителни, по-добре премини към следващата фирма, която предлага бърз кредит със 100% одобрение.

Изглежда ли професионално

Пример как изглежда сайт със съмнителна репутация.

Измамниците често не инвестират много време и усилия в това, да направят предложението си професионално. Оглеждай се за съмнителни знаци, като например:

– Сайта направен ли е набързо. Измамните предложения за бързи кредити със 100% одобрение изглеждат като скалъпени набързо. Зле подбрани цветове, лошо форматиране, множество реклами са сред основните белези.

– Виждал ли си реклами. Хората, които не спазват закона, обикновено искат да останат встрани от прожекторите. Спомни си дали си виждал реклами по телевизията, големи билбордове или реклами в интернет, за избраната компания.

– Предложението има ли краен срок. Много често измамниците използват тактики за оказване на натиск. Те знаят, че хората, които търсят бърз кредит със 100% одобрение, са в затруднено финансово положение. Ето защо правят предложение, което е валидно само сега и ти трябва да подпишеш набързо документите без да ги прочетеш внимателно, иначе рискуваш да не вземеш необходимите средства.

Това са част от нещата, които трябва да вземеш под внимание, ако се спреш на бърз кредит със 100% одобрение. Ако видиш нещо подозрително в кредитора, по-добре изчакай или отиди при друга компания. Не бързай да вземаш решение и не се спирай на първата оферта.

За какво да внимаваш, ако теглиш бърз кредит със 100% одобрение

Скрити рискове, когато теглиш бързи кредити със 100% одобрение.

Ако всички останали кредитори ти отказват заем и ти твърдо си решил да вземеш кредит със 100% одобрение, то тогава прочети рисковете, за които трябва да внимаваш.

Висок лихвен процент

Финансовите институции, които предлагат кредити със 100% одобрение, не го правят безвъзмездно. Тази дейност обикновено е съпроводена от значително по-висок риск от неплащане на кредита. За да компенсират по-големите загуби, кредиторите предлагат кредити със значително по-висок лихвен процент спрямо банките, на пример. Провери внимателно офертата и пресметни дали ще можеш да си позволиш вноските по кредита.

Лихви при просрочие

Стандартна практика във финансовият сектор е да се начислява допълнителна лихва, ако просрочиш плащане по кредита си. Това означава, че ако падежа на твоята вноска е на 27-ми юли и ти платиш 20 дни по-късно, кредитната компания ще ти начисли допълнителна лихва за период от 20 дни. Въпреки това, има законово изискване за максималният размер на лихвата, който е ОЛП + 10%. Увери се, че в условията на договора не е посочено друго.

Скрити такси

Внимавай изключително много за скрити такси и неустойки. Както споменахме, някои кредитори ще се опитат да те притиснат с неустоима оферта за кредит със 100% одобрение на момента. Прочети внимателно договора за кредит и се запознай с всички условия. В документите, които ще ти предоставят, трябва да са описани всички разходи, които трябва да заплатиш по кредита. Ако нещо не ти е ясно, или ти се струва прекомерно, спри се на друга фирма.

Влошаване на кредитната история

Един от големите недостатъци на компаниите, които предоставят бързи кредити със 100% одобрение е, че не извършват подробна оценка на кредитоспособността. Това означава, че кредитора няма да направи анализ дали сумата по кредита, който ще ти предостави, ще е по силите ти и дали ще имаш възможност да правиш редовни плащания по кредита.

Това може да те постави в затруднена позиция, защото ако просрочиш вноска по кредита си, това събитие ще бъде докладвано от финансовата институция в Централен кредитен регистър. В следствие на това всяка кредитна компания в страната ще види, че си пропуснал плащане по своят кредит. Това може да доведе до значително влошаване на твоята кредитна история, което от своя страна да намали шансовете ти за ново финансиране в бъдеще.

Заключение

Бързите кредити със 100% одобрение са най-подходящи за хора, които са във финансова безизходица. Но в същото време, това ги прави уязвими на некоректни кредитори. Ако си попаднал в ситуация, в която ти трябват кредит със 100% одобрение, подхождай изключително внимателно. Най-добре ще бъде, ако избягваш подобни предложения и се обърнеш към роднини или познати, които да ти заемат средствата.

Вашият коментар