Бърз кредит без лице за контакт

Харесал си си нов телефон, но заплатата е още далеч. Кандидатстваш в няколко фирми за бързи заеми и за твоя радост си одобрен, но всички те искат да предоставиш лице за контакт. Ако ти звучи познато, то тогава бърз кредит без лице за контакт може да е подходящо решение за теб.

В света на високите технологии вече нищо не е невъзможно. Почти всеки може да вземе допълнителни средства от комфорта на своя дом или офис – изцяло онлайн.

Вземи пари без лице за контакт

На пазара изобилства от финансови институции, които предоставят бързи кредити, но всички те искат лице за контакт, за да ти дадат пари. Ако не ти се занимава, или не искаш никой да разбира, прочети статията. Ще разбереш как може да вземеш бърз кредит до заплата без лице за контакт.

Какво е „лице за контакт“, когато теглиш кредит

Какво означава лице за контакт?

„Лице за контакт“ означава, че когато кандидатстваш за кредит, трябва да предоставиш данните за контакт (най-често мобилен телефон и имена) на твой близък. Обикновено фирмите за бързи кредити изискват да предоставиш данните за контакт на някой човек от твоето близко обкръжение, който е в постоянна комуникация с теб. Кредитните фирми имат това изискване с цел по-висока сигурност, че ще платиш заема.

Идеята е, че когато кредитора трябва спешно да се свърже с кредитополучателя (теб), но не може да го открие, то тогава кредитора може да се свърже с предоставеното лице за контакт. От своя страна лицето за контакт се очаква да предаде съобщението от кредитора или да предостави важна информация на кредитора.

Най-често, когато кандидатстваш за онлайн кредит, фирмата ще прозвъни предоставените лица за контакт, за да потвърдят, че те познават и се съгласяват да бъдат лице за контакт по твоя кредит.

Това, което трябва да знаеш е, че ако на по-късен етап компанията за бързи кредити се свърже с лицето за контакт, то може да откаже да изпълни молбата на кредитора. Лицето за контакт няма задължение да изпълнява функциите на медиатор между кредитора и теб.

Въпреки че това изискване е честа практика, предоставянето на лице за контакт е неприятно, а и неудобно. Ето защо все повече хора търсят възможност да изтеглят бърз кредит без лице за контакт.

Какво е поръчител по бърз кредит без лице за контакт

Какво означава поръчител по бърз кредит без лице за контакт?

Поръчител по бърз кредит без лице за контакт е физическо или юридическо лице, което поема отговорността да изплати дълга на кредитополучателя. Това се случва, ако кредитополучателят не успее да изплати кредита си. Поръчителят е важна част от процеса на одобряване на кредит, тъй като действа като вид застраховка за кредитора. Ако кредитополучателят не изплати своя дълг, кредиторът има правото да изисква погасяване на дълга от поръчителя.

Одобряването на бърз кредит без лице за контакт обикновено е свързано с по-бърз и по-лесен процес, отколкото когато се изисква поръчител. Това обикновено се дължи на факта, че оценяването на кредитоспособността на поръчителя може да отнеме допълнително време и усилия.

Важно е да се отбележи, че ролята на поръчителя не следва да се бърка с ролята на лицето за контакт. Поръчителят е ангажиран с финансова отговорност към дълга на кредитополучателя, докато лицето за контакт служи единствено като средство за комуникация между кредитора и кредитополучателя. Това означава, че, ако предоставиш лице за контакт, то не отговаря за връщането на твоят кредит. От друга страна, ако предоставиш поръчител по кредита, то той ще отговаря наравно с теб за изплащането на дълга.

Може ли поръчител да бъде лице за контакт

Инфографика, която посочва, дали поръчител по кредит може да бъде лице за контакт.

Да, може поръчител по кредит да бъде и лице за контакт. Макар че това не е задължително условие и зависи от конкретната политика на фирмата за бързи кредити.

Двете роли не са свързани и имат различни функции. Най-често кредитните компании ще ти поискат да предоставиш лице за контакт, но много рядко ще ти поискат да предоставиш поръчител по кредита.

Защо да вземеш бърз кредит до заплата без лице за контакт

Какви са предимствата на бързите кредити до заплата без лице за контакт.

Причините да избереш бърз кредит до заплата без лице за контакт, ако ти трябват средства, не са малко. Ето някои от тях:

 • Дискретност: На първо място идва дискретността. Предоставянето на лице за контакт може да бъде неприятно преживяване, особено ако не искаш да споделяш подробности за твоето финансово състояние с други хора. Вземането на бърз кредит без лице за контакт ти предоставя повече поверителност и анонимност. Никой от твоите близки и познати няма да разбере, че си изтеглил бърз кредит.
 • Нямаш подходящ контакт: Има много причини поради, които да не си в състояние да предоставиш подходящо лице за контакт. Това ще те лиши от възможността да получиш така необходимите ти средства. В такива случаи бърз кредит без лице за контакт е идеално решение.
 • Бързина и ефективност: Бързите кредити до заплата често се обработват за минути, което е идеално за ситуации, когато се нуждаеш от моментален достъп до средства. Без изискването за лице за контакт, процесът става още по-неусетен.
 • Удобство: Всичко, което ви трябва, за да кандидатстваш за бърз кредит до заплата без лице за контакт, е интернет връзка и валидна лична карта. Не е нужно да ходиш до офиса на кредитната компания.

Важно е да знаеш, че както всеки кредит, така и бързите кредити без лице за контакт могат да крият определени рискове. Винаги е добра идея да прочетеш всички условия на договора, както и да се запознаеш с потенциалните разходи за одобрение, при просрочие и т.н. Пресметни внимателно финансите си и взимай бърз кредит до заплата без лице за контакт само, ако си сигурен, че може да го върнеш в срок.

Как да кандидатстваш за бърз кредит без лице за контакт

Какви са стъпките за кандидатстване за кредит без лице за контакт.

Кандидатстването за бърз кредит до заплата без лице за контакт е просто и лесно. Започни с избора на подходяща финансова институция. След това може да очакваш следните стъпки.

Стъпка 1: Избери финансов продукт, сума и период, които отговарят на твоите нужди и финансови възможности.

Стъпка 2: Попълни формата за кандидатстване за бърз кредит без лице за контакт. Обикновено се изискват твоите лични данни като ЕГН, три имена, номер на лична карта, телефон, имейл и други. Увери се, че личната ти карта е валидна, иначе ще ти откажат кредита.

Стъпка 3: Запознай се с договора, общите условия, погасителният план  и всички останали документи. Ако те устройват условията, подпиши документите. Това най-често става от твоят профил чрез СМС код или с натискането на един бутон.

Стъпка 4: Ако си одобрен, ще получиш известие на СМС или чрез телефонно обаждане. Парите ти ще бъдат изплатени по банковата сметка, която си посочил или на каса на ИзиПей.

Мога ли да взема бърз кредит до заплата без лице за контакт онлайн

Да, без всякакви проблеми. Съществуват поне 20 компании в България, които предоставят бързи кредити изцяло онлайн. Част от тях предлагат и кредит без лице за контакт. Запознай се с условията на всички и направи правилният избор за теб.

Бързи кредити без лице за контакт – за какво да внимаваш

Препоръки за безопасно кандидатстване за кредит без лице за контакт.

Заплатата е далеч, а на теб ти трябват спешно 400 лева на заем. Трябва да изтеглиш кредит, но не искаш никой от твоите познати да разбира. Затова избираш бърз кредит без лице за контакт. Да, но това е само първата стъпка. Научи какво още трябва да знаеш, за да избереш подходящата финансова институция.

 • Провери регистрацията: Всяка финансова институция в България, която отпуска кредити, трябва да има валидна регистрация. Регистрационният номер се издава със заповед на БНБ. Провери дали избраният кредитор има валидна регистрация.
 • Сравни условията: Проучи внимателно всички условия, включително лихвеният процент, срока за връщане, размера на вноската, кога и при какви условия се начисляват допълнителни такси. Тази информация трябва да ти бъде ясно представена от кредитора.
 • Прозрачност: Избери компания, която предоставя цялата изброена информация по ясен и разбираем начин. Не се спирай на кредитни компании, които се опитват да хитруват.
 • Отзиви от клиенти: Провери коментарите и оценките на предишни клиенти в социалните мрежи. Популярните компании имат добре развити социални мрежи. Ако не намираш информация за кредитора в интернет, по-добре не рискувай.

Чести въпроси

Ако мислиш, че бързият кредит без лице за контакт е подходящият избор за теб, то тогава прочети често задаваните въпроси.

Мога ли да взема бърз кредит до заплата без лице за контакт онлайн

Да, без всякакви проблеми. Съществуват поне 20 компании в България, които предоставят бързи кредити изцяло онлайн. Част от тях предлагат и кредит без лице за контакт. Запознай се с условията на всички и направи правилният избор за теб.

Какви са условията за бърз кредит без лице за контакт

Условията за кредит без лице за контакт са опростени. Най-често това се изисква:

 • Да имаш навършени 18 години.
 • Да имаш валидна лична карта.
 • Да си български гражданин.
 • Да имаш постоянни доходи.

Изтеглих кредит до заплата без лице за контакт, но не мога да платя. Какво да правя?

На първо място не изпадай в паника. На всеки му се случва да има финансови проблеми. Свържи се с компанията, от която си изтеглил кредита без лице за контакт, и им обясни ситуацията. Повечето фирми ще ти предложат преструктуриране на кредита, което да ти помогне да изплатиш задължението си.

Каква е максималната сума, която мога да изтегля?

Ако искаш да изтеглиш бърз кредит до заплата без лице за контакт, максималната сума най-често е 800 лева, като в някои случаи кредиторите отпускат до 1 300 лева. Алтернативно, ако си се спрял на кредит на вноски без лице за контакт, при този вид финансови продукти максималната сума най-често е 5 000 лева.

Мога ли да изплащам заема на вноски?

Ако изтеглиш бърз кредит до заплата без лице за контакт, няма да може да плащаш заема си на равни месечни вноски. В този случай ще трябва да погасиш цялата дължима сума по кредита в края на периода. Обаче, ако избереш бърз кредит без лице за контакт, тогава е възможно да изплащаш кредита си на равни месечни вноски. Повечето фирми за бързи кредити предлагат максимален срок за кредит на вноски до 24 месеца. Съветваме те да вземеш бърз кредит без лице за контакт за по-кратък период от време, ако имаш възможност, защото така ще платиш по-малко пари за лихви.

Мога ли да получа бърз кредит без лице за контакт, ако нямам трудов договор?

Краткият отговор е да. Но въпреки това е възможно фирмата за бързи кредити да поиска да предоставиш доказателство за доход от друга дейност – това може да е граждански договор, доход от наем, работа в чужбина и други.

Заключение

Бързите кредити без лице за контакт са чудесен инструмент за хора, които нямат възможност да изтеглят традиционен кредит. Изключително опростената процедура за кандидатстване е примамлива за мнозина. Въпреки това винаги имай едно на ум!

Не вземай на заем пари, които не можеш да си позволиш да върнеш. Бъди дисциплиниран и плащай вноските си винаги на време. Забавените плащания могат значително да оскъпят твоят бърз кредит без лице за контакт и да влошат кредитната ти история.

Вашият коментар